Bu forum çerez kullanır
Bu forum, kayıtlıysanız oturum açma bilgilerinizi ve değilseniz son ziyaretinizi saklamak için tanımlama bilgilerini kullanır. Çerezler, bilgisayarınızda depolanan küçük metin dokümanlardır; Bu forum tarafından oluşturulan çerezler yalnızca bu web sitesinde kullanılabilir ve güvenlik riski oluşturmaz. Bu forumdaki tanımlama bilgileri ayrıca okuduğunuz belirli konuları ve bunları en son ne zaman okuduğunuzu da izler. Lütfen bu çerezleri kabul edip etmediğinizi onaylayın. Tr Çeviri : Friday

Bu sorunun tekrar sorulmasını önlemek için, seçeneğinize bakılmaksızın tarayıcınızda bir çerez saklanacaktır. Altbilgideki bağlantıyı kullanarak istediğiniz zaman çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.
Sitemize Hoşgeldiniz, Ziyaretçi! Kayıt Ol

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beyti kebabı tarifi
#1
Tongue 
Kişi Sayısı: 4
Hazırlık Süresi: 30 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika

 Malzemeler
Köfte için:
  • 500 gr kıyma (tercihen dana ve kuzu karışık)
  • 1 küçük kuru soğan (rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yufka Kaplama için:
  • 2 adet hazır lavaş veya yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Domates Sosu için:
  • 2 adet büyük domates (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
Servis için:
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (erimiş, üzerine pul biber eklenmiş)
  • Maydanoz (ince kıyılmış)

Hazırlık Aşamaları
1. Köfte Hazırlığı
  1. Derin bir kaba kıymayı, soğanı, sarımsağı ve baharatları ekle.
  2. Galeta ununu ve zeytinyağını da ekleyip tüm malzemeleri iyice yoğur.
    Not: Harcı en az 10 dakika yoğurarak kıvam almasını sağlayın.
  3. Yoğurduğunuz kıymayı 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin.
2. Köfte Şekillendirme ve Pişirme
  1. Dinlenen harcı uzun, ince şeritler (kebap şekli) halinde şekillendirin.
  2. Şekillendirdiğiniz köfteleri tavada ya da ızgarada önlü arkalı pişirin.
3. Yufka ile Sarma
  1. Lavaş ya da yufkayı düz bir zemine serin. Eritilmiş tereyağını üzerine sürün.
  2. Pişen köfteyi yufkanın kenarına yerleştirip rulo şeklinde sıkıca sarın.
  3. Sardığınız yufkaları dilimleyerek (2-3 cm genişliğinde) yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  4. 200°C önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar kızartın.
4. Domates Sosu Hazırlığı
  1. Tavada zeytinyağını ısıtın, sarımsağı hafifçe soteleyin.
  2. Rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyin. Tuz, karabiber ve toz şekeri ilave edin.
  3. Sosu kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.
5. Servis
  1. Dilimlenmiş Beytileri servis tabağına alın.
  2. Üzerine hazırladığınız domates sosunu gezdirin.
  3. Yanına yoğurt koyun ve üzerine tereyağında pul biber karışımını gezdirin.
  4. Maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.
Bul
Alıntı


Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi